Pillanatokon belül összefolynak majd a napok egy átláthatatlan káoszban, és ez minden évben megtörténik karácsony előtt. Szeretnénk fogyasztói mentőövet dobni azon olvasók elé, akik már novemberben gondolkoznak azon, hogyan tegyék elviselhetővé az év utolsó napjait.

Lassan csömörünk lesz a sütőtöktől, a fröccsről forralt borra váltottunk, és már gyűjtenünk kell karácsonyra. Ha nem kellene a közértekben a Mikulások raklapjain áttörnünk magunkat, hogy eljussunk a pénztárig, akkor fel se tűnne, hogy közeledik az ünnep, és dönteni kell. Persze lázadhatunk, hogy hasznavehetetlen áru helyett jelenlétünkkel ajándékozzuk meg inkább a szeretteinket, de elképzelhető, hogy környezetünk kevéssé értékelné az ilyen forradalmi lépéseket. A mindig jóindulatú Velvet ezért fogyasztói mentőövet dob a már novemberben elkeseredett olvasóknak.

A karácsonyi hangulat

A karácsonyi hangulat megalapozása nem könnyű feladat, karácsonytagadóknak még kevésbé.

Hangulatunkat viszont megalapozhatjuk a Velvet karácsonyi popzene csokrával, illetve Tejbenvajban blogunk hamarosan bővülő, témába vágó gasztroszekciójával. Fokozhatjuk a karácsonyi hangulatot, ha november vége felé nekilátunk a karácsonyi ihletésű otthoni környezet kialakításához. Kevés embernek van ideje, energiája és pénze arra, hogy az lakdíszítés mesternője, Martha Stewart előtt tisztelegve saját készítésű koszorút tegyen a bejárati ajtóra, általunk varrt hóemberes párnácskával tegyük zárójelbe az ülőgarnitúrát, és otthon barkácsolt adventi mézeskalácsnaptárral lepjük meg gyerekeinket. Dekorfronton azért egy-két stratégiai fontosságú égővel, gyertyával, dísszel is jó eredményt érhetünk el és nem kell feltétlenül egy komplett világító rénszarvascsaláddal elárasztani a kertünket.

A fizikai felkészülés

Norvégmintás, kellemes ünnepet!

Fizikai állapotunk sem elhanyagolható karácsony környékén. A napokig tartó nonstop zabálás megkerülhetetlen program, ezért érdemes erre már jó előre felkészülni. Még több, mint egy hónapunk van arra, hogy elérjük versenyformánkat, addig méregteleníthetünk, lúgosíthatunk, vagy éppen káposztával acélozhatjuk magunkat.

Hasonlóan fontos karácsonyi előkészítő program egy alapos tatarozás. Itt szintén nem mellékes az időzítés, minél közelebb kerülünk decemberhez, annál komolyabb közelharcokra számíthatunk az időpontok megszerzésénél a fodrászhoz és a kozmetikushoz, időhiány miatt pedig könnyen kontár keze alatt végezhetjük, ezért érdemes már novemberben leegyeztetni a szépségszeánszokat.

Készítsünk listákat

Listákat készíteni még van is értelme novemberben. Az utolsó napok agyatlan pénzszórását elkerülhetjük egy jól kigondolt ajándéklistával. Hagyjunk magunknak időt az ajándékok kigondolására és levadászására. Listákat készíthetünk még azokról az emberekről, akiknek szeretnénk képeslapot küldeni, és azokról, akiknek nem, de mégis kell. Pontokba szedhetjük az előttünk tornyosuló feladatoat, így például a karácsonyi bevásárlást is.