A kocsonyán veszekszik Szeged és Miskolc
Tematikájában és programjaiban is teljesen különbözik a csütörtök délután kezdődő Első Szegedi Kocsonyafesztivál a Miskolcon évek óta megszervezett hasonló nevű rendezvénytől.
A Szegeden vasárnapig tartó téli gasztronómiai seregszemle névadója a kocsonya, de lesznek disznótoros, káposztás ételek és jó csülökpörköltek is - mondta Pál Ildikó, hozzátéve: fesztiváljuk célja, hogy bemutassa a téli időszak hagyományos dél-alföldi ételeit.
Rózsa Edit, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő Észak-Magyarország című napilapban a rendezvény nevének plagizálásától tartott, az MTI-nek azt mondta: egyetértenek a szegediek szándékával, hogy a turisztikailag gyenge időszakban új fesztivál megrendezésével irányítsák a figyelmet a városukra, a rendezvény névválasztását azonban nem tartja szerencsésnek.