Ugye gyerekkorában ön is küldött képeslapot a Balatonról? Nincs vele egyedül! A szép hagyományt az internet ölte meg, hiszen manapság már egy közepes informatikai vénával megáldott nagymama is két kattintással feltölt egy fotót a Facebookra. Ha viszont szeretne egy kicsit nosztalgiázni, van egy jó hírünk az ön számára: annak ellenére, hogy már 2015-öt írunk, létezik egy olyan weboldal, ahonnan virtuális balatoni képeslapokat küldhet szeretteinek!!!

Van például hallal pózoló horgászos, jégen bringázós és csoportos hattyús is. Őrület, nem? A képeslapgyűjtésnek egyébként még mindig megvan a maga szubkultúrája. Ebben is élen jár a Siófokon élő Tóth­ Baranyi Antal, aki a veol.hu szerint a legnagyobb Balaton-­tematikájú képes levelezőlap gyűjtemény büszke tulajdonosa. 20 ezer darabos kollekciójából körülbelül 10 ezer a tóval kapcsolatos.

Ha még mindig ellenállhatatlan vágyat érez, hogy balatoni képeslapokat nézegessen, nyugodt szívvel ajánljuk a google képkeresőjét, ami egy csomó retro képet dob fel.