Azt nem tudom, hogy feltűnt-e, de a Balatonon rengeteg a fura múzeum, ahova egyébként eszébe se jutna betennie a lábát. Pedig egészen jópofa olyan kiállításokat megnézni, amiről azt se tudta, hogy érdekelhetik. Mondjuk általában kiderül, hogy nem is érdeklik, a babamúzeum után se lesz valakiből komoly gyűjtő (maximum rosszat fog álmodni), mindenesetre eltökélt szándékunk, hogy minél több különleges vagy érthetetlen múzeumot járjunk végig a környéken.

A második próbálkozásunk a keszthelyi Hintómúzeum volt a Festetics-kastély istállójában (felkészül: marcipánmúzeum). Elsőre gondolhatná, hogy oda meg ki a frász menne, sőt, másodikra is. De aztán aki akar, belegondolhat, milyen lehetett a régi Balaton, mennyire elegánsabb volt még a közlekedés is a századfordulón, vagy még korábban, hogyan jártak a strandra az úrifiúk és úrilányok. 

Meglepő, de sétakocsival.

Lovak nélkül, de végig lehet követni a hintótörténelmet, esküvői fogattal, furcsa állathordozó lyukakkal, szánokkal. Ha újra osztálykiránduláson akarja érezni magát, miért ne menne el Keszthelyre. Ott pedig hagyja csak ki a kastélyt, már biztos látta párszor, és nézzen hintókat!

Mit, hol?

Cím: Keszthely, Festetics-kastély

Nyitvatartás: szezonban (július 1-augusztus 31) hétfőtől vasárnapig 9-től 18 óráig

Ár: kastély és hintómúzeum, felnőttjegy: 2500 forint, kombinált felnőttjegy: 4200 forint