Hol van ez?

A büfé az alsóörsi strand bódésorán található (8226 Alsóörs, Strand sétány 3.), csak ne kövessék el azt a hibát, hogy a GPS-t követve a vonatsínt metszve közelítik meg a helyet, mert parkolóhely biztosan nem lesz, visszafordulni viszont nem lehet.

Ha egy étkezdének valakinek végre sikerül kitörni a hekk-görög saláta-hasáb-ubisali-dimenzióból, akkor rögtön elkezdik méltatni. Ha ráadásul helyi termékekből készülnek az ételek, az extra jó pont, a hipszterek mellett a hippicsaládok is oda fognak járni, nem is beszélve a gasztrobloggerekről és az újságírókról, akik évről évre vadásznak az új helyekre.

Ilyen hely a Neked Főztem, amelynek első üzlete Zánkán nyílt meg, ezt tavaly ki is próbáltunk. Az üzlet láthatóan bejött, mert az alsóörsi strandon is nyitottak egy kirendeltséget, sőt, egy kocsma is nyílt a térségben. Mi ez, ha nem sikersztori? 

Meglepő módon simán bejutottunk a strandra jegy nélkül (igaz, láthatóan nem strandszerkóban voltunk, és határozottan a büfét kerestük). A Neked főztem a gluténmentes halat kínáló büfé, és a gumimatracárus szomszédságában van. Első látásra maximum a fekete gasztrotábla különbözteti meg az összes többi helytől, na meg a cuki kis virág az asztalon.  Ha valaki nem ismeri a Neked Főztem hitvallását, bizony nem jönne rá, hogy mitől izgalmas ez a hely, mert nem igazán utal erre semmi. 

Nincs túl sok étel, hétfélét kínáltak ottjártunkkor. A mangalicaburgerre és a juhtúrós sztrapacskára esett a választásunk. Reméltük, hogy választhatunk mellé valamilyen kézműves italt, de az egyetlen ajánlat az eperszörp volt, ezt kihagytuk. Így maradt az ice tea, meg a bolti limonádé, ami valljuk be, nem különbözik a szomszédok ajánlatától. 

A sztrapacska állaga jó volt, bár mi az 1400 forintos árat eltúlzottnak éreztük, és a juhtúró íze sem dominált benne. A hamburger teljesen korrekt darab volt, extra rajta a háromféle mustárból és kétféle uborkából készült szósz. A hús korrekt, a hozzá adott saláta kicsit halovány ízre, mintha túlságosan beszívta volna az öntetet a káposzta. 

Összefoglalva

Hol ettünk? Neked főztem, alsóörsi strand.

Mit ettünk? Juhtúrós sztrapacska, mangalicaburger.

Mennyibe került? A két ételért és két üdítőért 4000 forintot fizettünk.