Hihetetlen, milyen kincsekbe lehet botlani a Balaton partján! Szerencsére az alábbi alkotást nem áztatta el az eső, nem zúzta szét az égből hulló jég, csak a szél fújta jó helyre: egy olyan kézbe, amely így meg tudja mutatni ország-világnak a magyar filmes szakma legújabb reménységét.

A nevét sajnos nem írta rá, így csak a fantáziájába engedett betekintést azzal, hogy

a szántódi vasút közelében elhagyta az évszázad forgatókönyvét.

Feltételezzük, hogy egy 7-12 éves fiú műve lehet, akinek ezúton is köszönjük, hogy megálmodta a magyar filmművészet első szuperhősös, egész estét sci-fi-jét. Mivel nagy koncentrációt igényel az írás kisilabizálása, ezért segítségül leírom, ügyelve a pontosságra:

Szereplők

Strong Hero, Gyurma, Futóember, Tüzes Lézermen, Mesélő

via GIPHY

Vázlat

1. Az első képen Strong Hero-t láthatják, amikor egy sportautót emel fel.

2. A második képen a Gyurmát láthatják, amint egy kiscicát lehoz egy tízemeletes ház tetejéről.

3. A harmadik egy fotó, amit a Futóemberről készítettek, amikor elrajtolt a maratonon, és azonnal 100 km-t tett meg.

4. Most a negyedik kép jő, amit egy hajókamera vett fel. Tüzes Lézermen egy acélajtót tör fel, ami mögött Stong Hero, a Gyurma és a Futóember találhatók. 

via GIPHY

A hőseink most éppen mennek az utcán, még mindig mennek, és még mindig mennek, a Futóemberrel az élen. Vele szemben állt a Láthatatlan Ember, aki ugye láthatatlan volt.

A Láthatatlan Ember pontosan nekiszaladt! Mind a ketten gyorsan felálltak, de a Láthatatlan Ember egy kicsit lassabban. A hősök, kihasználva az alkalmat, nekiestek az ellenfélnek. A Láthatatlan Ember kábultan feküdt a földön, míg a hősök örültek. 

VÉGE

Mit szól ön a szövevényes történethez?