Egész héten meleg, fülledt idő lesz, csütörtökön viszont ideér a hidegfront, és vasárnap kezd el újra emelkedni a hőmérséklet. Viharokra, záporokra, zivatarokra minden nap kell számítani. A Balaton hőmérséklete körülbelül 22 fok, a hidegfront ezt is lejjebb tornázza.

Hétfőn reggeltől borongós idő lesz, és ez kitart estig. Elszórtan, főleg a középső és északi országrészben záporok, zivatarok várhatók, néhol felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell, ezek sajnos a Balatont sem kerülik ki. Ahol zivatar lesz, ott várható viharos széllökés is - legyenek óvatosak! A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 25-31 fok között várható.

Csütörtökig minden nap ugyanolyan időre kell számítani: felhős lesz az ég, de lesz néhány óra, amikor zavartalan lesz a napsütés. Minden nap lesz azonban eső, zápor, zivatar. Eleinte 26-32 fok között alakul a nappali hőmérséklet, ám ez 24 fokig hűl. Jön a hidegfront.

Csütörtökön aztán - főleg a Dunántúlon - megerősödik az északnyugati szél, kezdődik a lehűlés, de 24 fokos melegben még reménykedhetünk. A pocsék idő pénteken veszi át a hatalmat: napközben átlagosan 22 fokot mérhetünk (egyes előrejelzések derűlátóbbak, a többség azonban nem). Jó hír azonban, hogy szombattól már elkezdődik a melegedés: szombaton 24, vasárnap 26 fok körül alakul a nappali hőmérséklet, de még mindig lesz vihar. Ez a balatoni hétvége a vakmerő szörfösöké.

Előrejelzésünket az Időkép adatai alapján állítottuk össze.