Tízezer forint fölött még jó, hogy könnyű fürdőruhát szerezni, de ötezer forint alatt már problémás olyan bikinit találni, ami méretben, színben, anyagban megfelel elvárásainknak. Boltkörkép a legolcsóbb fürdőruha-lelőhelyekről.

Ellátogattunk egy H&M-be, egy Tescóba és megnéztünk pár más boltot is, ahol van rá esély, hogy tartanak olcsó fürdőruhákat. Pár helyen ugyan valóban találtunk jóárasított darabokat, de cserébe kötnünk kell pár kompromisszumot: a fürdőruhák minősége nem mindig a legjobb, van, hogy kényelmetlen helyzetben kell próbálnunk, vagy sokáig kell túrnunk a ruhakupacokban, mire két összeillő darab akad a kezünkbe.

New Yorker a nagyméretű trendkövetőknek is

A boltok közül először a New Yorkerben jártunk, ahol elég nagy a bikinikínálat, főként az idén divatos hawaii és török mintás, háromszög-felsős darabokért érdemes ide benézni. Természetesen fekete, fehér és narancs bikinikből is válogathatunk (a narancssárga valamiért minden boltot elöntött). Vannak olyan fazonok is, amik máshol nincsenek, például középen húzott, csavart felsők.

Egész elvetemült farmerhatású trikinik is kaphatók. Ez biztos keveseknek áll jól, ellenben az egészen egyszerű egyrészesekkel, amelyek egész nagy méretekben is kaphatók, és biztosan nem okoznak csalódást. A próbafülke és az áruk áttekinthetősége itt volt a legjobb, de a termékek ára is magasabb, mint a H&M-ben.

Miután megállapítottuk, hogy a legtöbb bikini 6000 forint körül mozog, (felsőrészek jellemzően 2990 forintba, alsók 2450-be kerülnek), át is mentünk a már említett H&M-be, mely bordátlan nőivel rendesen meghirdette 1290 forintos bikinijeit: olyannyira, hogy a legtöbb teljesen elfogyott mostanra, pedig épp csak most kezdődik a strandszezon.

H&M a fiataloknak

Csalódottan vettük tudomásul, hogy a legolcsóbb bikinikből már nincs méret, és mivel külön lehet alsó- és felsőrészt venni, bugyik maradtak szép számmal, bikinifelsőből viszont komoly hiány van. Szóval az 1290 forintos bikiniről le kell tennünk, hacsak nem 44-es vagy 32-es a méretünk és nem szeretnénk teljesen különböző felsőt és alsót magunkra rángatni. A 2990 forintos felsők viszont még vannak, némelyik passzol is az 1290 forintos alsóhoz, tehát nincs minden veszve, csak kitartóan kell keresgélni. Mi az üzletben háromszög- és csíkfelsős bikinin kívül mást nem láttunk, úgyhogy főleg jó alakú fiataloknak ajánljuk, hogy innen szerezzék be nyári szettjüket.Jó pont viszont a H&M-nek és a New Yorkernek is, hogy a fürdőruhákhoz mintában egyező, elég olcsó kiegészítőket - kisnadrágot, törülközőt, szoknyát - is árulnak, így teljesen egységes lehet a megjelenésünk a strandon.

hm bikinis

Tesco csak kitartó és nyugodt vásárlóknak

Röviden

Legolcsóbb bikini: Tesco, 2000 forint, az alsó- és felsőrész együtt.

Legszebb az olcsó bikinik közül: egy törökmintás darab a New Yorkerben, kevesebb mint 6000 forintért.

Egyrészest hol találunk: a Tescóban és a New Yorkerben, nagy méretben is.

Mi hol vettünk bikinit: a H&M-ben, hosszas keresgélés után, közel 5000 forintért találtunk összeillő darabokat.

A Tescóban reménykedtünk, hogy az F&F polcokon találnunk olcsó bikinit, de nem volt annyira jóáras a felhozatal, mint vártuk, és amit sikerült felpróbálnunk, arról kiderült, hogy el van szabva (felső- és alsórészek 2000 forint körül kaphatók, egyrészesek 3000 forinttól). Sokat nem tudtunk próbálni, mert a kényelmetlen és koszos próbafülkébe maximum három darabot lehet bevinni, ráadásul sor is volt, a személyzet egy kevéssé kedves tagja igazgatta az embereket, és nem volt zár az ajtókon. Amikor másodszor ránk nyitottak, inkább odébbálltunk, az sem győzött meg, hogy az egyik virágos, egyszerű szabású háromszög-felsős bikini csak 2000 forintba került. Ezzel ugyan elnyerte a legolcsóbb fürdőruha képzeletbeli díját, de kár, hogy teljesen elment a kedvünk a vásárlástól.

Mi kifogytunk az ötletből, de ha önök tudnak olyan boltot, ahol viszonylag jó áron meg lehet fürdőruhát vásárolni az idei stranszezonra, árulják el kommentben! Köszönjük!