A szavazásnak vége

Két fordulóján vagyunk túl a Balaton legjobb diszkóját kereső sorozatunknak, de mielőtt elérkeznénk a következő lépéshez, és ellátogatnánk a szavazáson legtöbb pontot elérő néhány helyre, összegyűjtöttük azokat a klubokat, amiket önöktől kaptunk kommentekben. Jöjjenek most ezek, már északi és déli bontás nélkül.

01. Balatonfűzfő - Bob Café

Talán ezt a helyet hiányolták a legtöbben, de álljanak itt inkább kommentelőnk, B79 szavai inkább. “Ha jól emlékszem péntek-szombat van nyitva. A Balaton egész keleti feléről látogatják Veszprémig-Várpalotáig-Fehérvárig, de máshonnan is be-be néznek az emberek. Igényesen kialakított féltetős szabadtéri hely a településtől 1-2 kilométerre Fűzfő-Gyártelepen. Hajnali hazatántorgáskor ezért ügyelni kell az autókra. Zene a szokásos konzum bárhol hallható diszkózene, meg persze mindig vannak fogalmam sincs milyen night-ok lakossági trance-house stb. Italárak középszinten vannak” - foglalta össze a fűzfői bobpályánál üzemelő hely előnyeit és hátrányait olvasónk. Miután a helyről bulivideót nem találtunk, nézzék meg, milyen a bobozás itt:

5,66

02. Balatonfüred - Sundance Park

Ismertebb nevén csak görög falu. Az év elején ugyan még arról szóltak a hírek, hogy a komplexum idén nem fog kinyitni, a műfalut üzemeltető egyik cég ellen felszámolási eljárás indult. A helyzetről bővebben erre olvashat, a lényeg nekünk az, hogy kinyitott a Sundance Park, ami a kommentelőink leírása alapján igazi komplex szórakozást nyújtó hely, és aki egyszer már megszerette, nehezen megy innen máshova.

6,34

03. Balatonmáriafürdő - Delta Retro Club

Eddig nem szerepelt az összeállításban kfiejezetten retro hely, de olvasóink igényeinek engedünk. Lumpuc azt mondja, hogy “25 év felett aki szeretne jót táncolni, csak ajánlani tudom, jó zene, gyönyörű színvonalas környezet. Sajnálom, hogy csak az idén fedeztem fel”. A környezet egyáltalán nem retro, lézershow, meg jégbarlangra emlékeztető hangulat van az 1968-ban épült helyen, ahol azon túl, hogy 25 év az alsó korhatár dress code és face control is van.

4,99

04. Balatonalmádi - Méj'Víz

Sokan dobták be a hozzászólások között a Méj'Víz nevű helyet, ami úgy hirdeti magát, hogy egész évben megtalálni az almádi posta mögött. Ugyan a kommentekből nem derült ki, hogy a hely létezik-e még, de a facebookos aktivitásából úgy tűnik, működik még a Balaton-parti alterdiszkó. Míg korábban a táncos esték mellett simán voltak irodalmi felolvasóestek a helyen, a mostani bejegyzésekből úgy tűnik, hogy a főszerep inkább a buliké lett, drum and bass, minimal, dancehall, soca és társaik. És ha mást nem, az utóbbi hetek egyik legjobb kommetjét köszönhetjük a Méj'Víznek és Green_mannek: “én is voltam méjvíz-be. Valami ótvar szar koktélt ittam kamikáze néven, neve magáért beszél, 5 dl tömény ömlesztve, meg is lett a hatása...1 feleség, 2 gyerek”. A helyről csak egy karácsonyi buliról találtunk videót, amin jól láthatjuk, milyen otthonos környezetben dolgozik az itteni dj.

5,95

05. Siófok - Petőfi sétány

Ezt a címet dobták be a legtöbben, a balatoni éjszaka legmeghatározóbb utcáját. A siófoki Petőfi sétányt, ahol egyrészt annyi hely van, hogy nem lenne értelme különszedni őket, valamint az éjszakára pezsgő utcadiszkóvá alakuló bazársor lényege is éppen az, hogy aki ide jön szórakozni egy este könnyedén végiglátogat több helyet is. Komoly rajongótáborral rendelkezik a Spagettiház, a Renegade és a La Siesta, a Coke Club.

7,05