Nem hiszik el, tényleg jön a meleg idő. Igen, nyilván most, amikor a Velvet kommandó visszajött a Balatonról, és a bennünk bújkáló megfázásmaradványokat a házipatikánk utolsó aszpirinjeivel gyógyítjuk. Mindegy, a hétvégén már megközelítjük a harminc fokot.

Hétfőn még mindenhol borult  marad az idő, esőre is számítani kell, délutántól viszont főként a Dunántúlon még nepsütést is észlelhetnek a szemfülesek, a szél erős lesz, nyugaton viharos széllökések is adódhatnak. Az átlagos nappali középhőmérséklet 21 fok.

Kedden folytatódik felhős, esős idő, záporokra, zivatarokra még mindenhol számítani kell, de legalább a szél enyhül. A hőmérséklet 22 és 27°C közé emelkedik, és ez a hét végéig biztatóan emelkedik. Szerdán és csütörtökön (26, 27 fokos átlagos középhőmérséklet) várható a legtöbb csapadék, villámlás, égzengés, de a pocsék klimatikus körülmények néha lenyugszanak, hogy kisüthessen a nap.

Pénteken az eddig megszokottól eltérően nem jön újabb hidegfront, csak egy, az addigiaknál esősebb nap, 27 fokos átlagos hőmérséklettel, a napsütés várható hiányával. A hétvége ilyen szempontból több bizakodásra ad okot kevesebb csapadékkal, több napsütéssel, 28 és 29 fokos átlagos nappali középhőmérséklettel. A Balaton vize Siófoknál most még 20°C-os, de ki tudja, mi lesz vele napsütés nélkül.

Múlt héten ugyanúgy alakult a pollenhelyzet, mint eddig: a hét elején szép, meleg idő volt, nyüzsögtek is az allergének a levegőben, aztán jött a zuhé, ami kitisztította a levegőt. A hétvégére lenyugodtak a záporok, zivatarok, akkor megint erősödött a terhelés. Csúcsidőszakukat élik a csalánfélék, mellettük jelen vannak a levegőben a nyári gyomok, és csökkenő mértékben, de a pázsitfűfélék is. Rossz hír, hogy aljasul készülődik a parlagfű is, az érzékenyenek tárazzanak be a választott védekezési módszerből, csúnya világ jön.

Előrejelzésünket az Időkép adatai alapján állítottuk össze.