Nem a BUGYI a legjobb dolog a világon, de közel van HOZZÁ! – többek közt ilyen feliratú pólót is lehet vásárolni a balatoni bazársorokon, papucsokkal, törölközőkkel, fürdőruhákkal, buliliba szettekkel, strandtáskákkal együtt. Az esőkabát azonban hiánycikk, de ezért sem kell messzire menni.

Bikini hatezerért kapható a Balcsin

Mindenféle színű és mintájú fürdőruha kapható a balatoni bazársoron, évek óta nagyjából ugyanaz a kínálat. Egyes szabadstrandokon még rövidnadrágok is vásárolhatók, női, férfi egyaránt. Bikinit átlagosan 5-6.000 Ft-ért kapni, tangapapucsokban is nagy a választék, márkás (3990 Ft) és nem márkás (1990 Ft) közt pedig csak árban van különbség. Strandfelszerelésekből sincs hiány, mindenféle színű és formájú matracot (1990 Ft-tól) kapni, belvárosi részeken és a strandokon egyaránt, bár ez kétségtelenül drágább, mint a hipermarkertekben.

Tihanyban minden drágább

Tihany kitűnik a többi város közül, mivel a Kopasz-hegyre épült, így a strandközeli bazársorok kínálata merőben eltér a város központjában található bazárosokétól. Tihanyban a strandhoz közeli téren gumimatracokat, fürdőruhákat, papucsokat árulnak, az árak azonban pár száz forinttal magasabbak mint máshol. A városban, az apátságnál az árak még magasabbak. Többnyire népies tányérokat, paprikát és levendulás mintájú csuprokat látni a bazársoron, de akad képeslap és hűtőműgnes is. Az azonban nem világos, miért árulnak budapestes képeslapokat Tihanyban. A városban nem csak a vásárfia drágább, átlagosan mindent magasabb áron kapni, kávét, sört, bort...

Földváron és Lellén még buliszettet is árulnak

Ásványokból készült fülbevalóktól kezdve a mizus pólókon és szatyrokon át mindent találni a lellei bazársoron, de a földvárin is jellemző a szélesválaszték. Egyberészes ruhák pár ezerért vihetők, akadnak átlátszó, csillogó felsők is, kinek mi tetszik.

Esőkabátért irány a földvári tesco

Hatalmas viharok kellős közepén egyetlen esernyős ember sem jött velünk szembe a Balatonon. A szemesi vasútállomáson a vonatra várva akadt, aki megkérdezte, honnan van az egyszerhasználatos, eldobható, átlátszó, nem túl hosszú, nem túl rövid esőkabátom. Olyat, amilyen nekem van, sehol nem lehet kapni a Balatonon, de másmilyet se nagyon, a horgászboltokban talán lehet kopogtatni esőkabátért. Ezek azonban túl hosszúak és vastag anyaguk miatt hamar belemelegszik az ember. A legegyszerűbb megoldás, ha bármi, ami hiányzik, a füredi teszkóban szerzi be az ember, ahol aztán tényleg minden van. (Thelma ott vett többek közt nadrágot Bradnek, mert mindene elázott, illetve esőkabátot magának.)

A poszt nem jött volna létre, ha nincs a Gösser.