A hét eleje-közepe hűvös és esős lesz, aztán csütörtöktől jön a lassú felmelegedés. A hétvége meleg lesz, de korántsem olyan nyárias, mint az előző.

Hétfőn leginkább északnyugaton várható zápor, zivatar, délkelet felé haladva egyre kevesebb felhővel számolhatunk, keleten és délen inkább csak késő délutántól pattanhatnak ki zivatarok. A szél többször megerősödik, a nappali átlagos középhőmérséklet 31 fok körül alakul – ahol leszakad az ég, ott persze hidegebb lesz.

Kedden kevesebb lesz a szél, de reggel erősen felhős vagy borult égbolt várható. A nappali átlagos középhőmérséklet 23 fok, és ez csütörtökig így is marad. Szerdán jön még egy esősebb nap, aztán a hétvégéig általában napos, száraz időre készülhetünk. A hideg éjszakákat hűvös nappalok követik.

A melegedés fokozatos, ám nem különösebben látványos lesz a hét végéhez közeledve: pénteken átlagosan 25, szombaton 26, vasárnap 28 fokot mérhetünk napközben, és augusztus végéig ez lesz a legmelegebb. Mi szóltunk. A Balaton vize Siófoknál 24 fokos.

A 30. héten az előző hetek esős időszaka után megtalált minket egy izmosabb pollenterhelés. Beindult az üröm, a parlagfűszezon, és a következő hetekben folyamatosan jelen lesz a levegőben a csalánfélék, a pázsitfűfélék, az útifű, a libatopfélék, a kender, a lórom, az ernyősvirágzatúa virágpora a levegőben. Tovább emelkedett a kültéri allergén gombák koncentrációja is.

Előrejelzésünket az Időkép adatai alapján állítottuk össze.