Mától jövő szerdáig lassan, de biztosan enyhül az idő az Időkép adatai és előrejelzése szerint. Az elmúlt hetek tükrében valamennyire újdonságnak számíthat az is, hogy a következő napok kivétel nélkül felhősödésre hajlamosak. A hétvégén azért lehet majd strandolni, hajtás után részletek.

Az előrejelzés gyenge hidegfronti hatás miatt szerint a hétfői 35 fokos nappali hőmérséklet keddre-szerdára 32 fokra enyhül, várhatók záporok, zivatarok is. Csütörtökre már csak 28 fokot mondanak, csapadék ekkor is lesz, elszórtan. Pénteken ismét harminc fok lesz, és ekörül (29, 28) is lesz az egész hétvégén, némi felhősödéssel.

A Balatonon hétfőn többnyire napos idő várható, néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szelet élénk, olykor erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet délután 33°C körül alakul. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás, bánjunk óvatosan a napozással!

 fenyves7

Hétfőn folytatódik az enyhülés, 27 fok várható, kedden 26, szerdán pedig az utóbbi idők hidegrekordja, 25 fok lesz, Egy darabig nem számíthatunk felhőtlen égre, de most csütörtök után jövő kedden valószínű csak, hogy megázhatunk. A Balaton vize 28,2 fokos, a Velencei-tóé 28 fokos cikkünk élesítésének pillanatában, de ha később is kíváncsi rá, itt nézelődhet.

Az allergiások pedig örülhetnek: a 27. héten a csalánfélék pollenszemei közepes, míg az útifű, a kender, a libatopfélék, a hárs, az ernyősvirágzatúak és a lórom alacsony koncentrációban voltak jelen. Magas szintet csak a kültéri allergén gombák értek el.