Szabó Zsófi, a Jóban Rosszban sztárja a Balaton Sound helyett inkább körbetekerte a tavat. Feltörte a fenekét a nyereg, ismét leégett egy kicsit a napon, de biciklis tábort szervez, és nagyon büszke magára.

Szabó Zsófi a hétvégén fesztiválozás helyett körbetekerte a Balatont. A körtúrát igen hamar szervezte le, június 23-án ugyanis még biciklije sem volt, és Facebook oldalán kérte rajongói segítségét, hogy mégis milyen legyen élete első kerékpárja. A több mint 200 km-es táv előtt azért felkészült pár kisebb túrával. Edzője családjával együtt például Szentendrére is kitekert, és a saját testi épsége érdekében profi bringás szerkóba öltözött.

A hétvégi túra apropója az volt, hogy Szabó Zsófi és edzője egy négynapos bringás tábort szerveznek a Balaton köré, és a színésznő lelkiismeretes táborvezetőként szerette volna előtte végigjárni és letesztelni az utat. “Semmiképpen sem ajánlom, hogy egy ilyen túra előtt méregtelenítő kúrát csináljon az ember, ugyanis mi beleestünk ebbe a hibába, és a szénhidrát hiánya miatt nehezebben bírtuk a tekerést. Az energiát szőlőcukorral, és proteinszeletekkel pótoltuk” – adott használható tanácsokat amatőr sportolóknak a lelkes sorozatsztár. Bár Zsófi és az edzője két nap alatt lenyomták a Balatonkört, a tábort négynaposra tervezik, mert úgy gondolja, hogy egy kevésbé kondiban lévő ember számára merész dolog lenne két részletben letudni a 206 kilométeres távot. Szombaton 107 km-t tettek meg Alsóörstől Balatonmáriafürdőig, ahol a szállásadójuk épp a születésnapját ünnepelte, szinte egy napon a Jóban Rosszban sztárjának szintén színész édesapjával.


“Siófoknál volt egy kis buktató, és emiatt 12 km plusszal zártuk a napot, ezért is örülök ennek a tesztkörnek, mert így a legközelebbi alkalommal nem viszem rossz irányba a tábor résztvevőit. Nagyon büszke vagyok magamra, bár biztos vagyok benne, hogy egy profi pár óra alatt teljesíti ugyanezt a távot. Rettenetesen élveztem a hétvégét annak ellenére, hogy még a speciális bringásnadrágban is feltörte a nyereg a fenekem, és a karom is nagyon leégett”. Kérdésünkre, hogy ezzel újabb szerződést szegett-e, csak annyit mondott, hogy a múltkori napozását túlságosan felfújta a bulvársajtó, és különben is hosszú ujjú ruhában van a forgatások alatt. “Nem vagyok bulizós típus. Ha bulizom is, akkor spontán járok, és nem szervezem meg előre” – így magyarázta, hogy miért nem a látogatórekordot döntő Balaton Soundon bulizott barátaival tekerés helyett. Ha Szabó Zsófival szeretne izzadni a magyar tenger körül, jelentkezzen a szőkeség hivatalos Facebook oldalán.