A külső sávban már halad a forgalom az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 77-es kilométer közelében Polgárdinál, azon a szakaszon, ahol a csütörtök kora reggel baleset miatt teljes útzár volt; a balesetnek egy életveszélyes sérültje van - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Németh-Kész Mónika rendőr őrnagy tájékoztatása szerint az érintett útszakaszon a kora reggeli balesetet megelőzően hajnalban három teherautó karambolozott. A forgalom emiatt lelassult, feltorlódott, egy nagy sebességgel haladó gépkocsi pedig fékezés nélkül belerohant a kocsisor végén haladó kamionba, s 11 méteren tolta maga előtt.

A katasztrófavédelem ügyeletese korábban arról beszélt, hogy két kamion is érintett a balesetben.

A megyei rendőrség szóvivője azt mondta, a balesetet okozó gépkocsi életveszélyesen megsérült vezetőjét a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A kamionsofőr nem sérült meg.

Az érintett útszakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes útzár volt.

A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint ennek a karambolnak a kapcsán rövid időre le kellett zárni az autópálya Balaton felé vezető sávjának a baleset helyszínével párhuzamos szakaszát is, mivel a törmelékek beszennyezték az ottani belső sávot.