Igazi stabil (nálunk változékonynak mondott) időjárás várható a héten a Balaton medencéjében – tudtuk meg az Időkép.hu-ról. A hőmérséklet minden nap eléri majd a 30 fokot, ez ugyan jól cseng, de minden nap várható némi eső, zápor, zivatar. Az éjjeli hőmérsékletek minimumai egy-két fokkal 20 Celsius alatt alakulnak majd. A tó vize 21 fokos, a dán vendégek imádni fogják.

Hétfőn kellemes idő lesz, bár a kánikula elmarad: míg Keszthelyen 25 fokig ugrik fel a hőmérőben a digitális kijelző, addig a túlvégen fekvő Siófokon a 26 fokot is elérheti. Felhők mindenhol eltakarják majd a napot, de esőre nem kell számítani. Északkeleti szél is fújhat, időnként erősebb széllökések is előfordulhatnak.

Kedden Magyarország délnyugati részén hullhat eső, ebből kaphat a Balaton is, ahol már a 29 fokot is eléri a hőmérséklet. Az időjárás vasárnapig apránként melegszik, de az Időkép figyelmeztet rá: itt-ott akár felhőszakadás és jégeső is lehet, tehát ne hagyjuk kint a nyaraló kertjében a sátrat, száradó ruhákat, gyermekeket, elfeledett Balaton-koktélt!