A legdrágább balatoni ingatlanok után megkerestük a legolcsóbb balatoni házakat. Kiderült, hogy már 2,5 millió forintért is lehet ingatlant venni a Balaton közelében, de ahhoz, hogy tényleg közel legyen a Balaton, vagy legalább benne legyen a város nevében a Balaton, közel hatmilliót forintot kérnek. A legolcsóbb balatoni ingatlanokat ár szerint gyűjtöttük össze, lakásokra, házakra kerestünk, kihagyva a fejlesztésre szánt ingatlanokat és telkeket. Az utóbbit azonban tüzetesen végignéztük, és kiderült, Balatonszabadiban már kétmillióért kapható gyümölcsös. (itt)

1. Felújított lakás Hajmáskéren, 2,5 millióért

Hajmáskéren kapható a legolcsóbb ingatlan a Balatonnál, a negyedik emeleti kétszobás, 54 nm-es lakásnak még erkélye is van. Hajmáskér körübelül 13 kilométerre van Balatonfűzfőtől. (itt)

2. Sorház egyik lakása Papkeszin, 3,8 millióért

A Balatontól 7 km-re kínálják 3,8 millióért a sorházrészt, ami a hirdetés szerint nyaralónak is alkalmas. A két és félszobás lakás egy ötlakásos földszinti sorház egyik háza, tartozik hozzá telekrész és pincerész is. (itt)

3. A balatonfűzfői lakást 4,7 millióért kínálják bútorokkal együtt

A 38 négyzetméteres egyszobás lakás egy 22 lakásos társasház földszintjén található, bútorokkal, használhati tárgyakkal együtt eladó. A fűzfői strandtól 2,5 km-re található. (itt)

4. Kéthelyi ház 4,9 millióért

Balatonkeresztúrtól körülbelül 7 kilométerre van Kéthely, ahol az alábbi háromszobás családi házat hirdetik 4,9 millióért. A házhoz 1500 négyzetméteres telek tartozik, a ház 90 négyzetméter alapterületű. (itt)

5. A balatonfenyvesi nyaraló 250 méterre van a strandtól (5,5 millió Ft)

Az alábbi nyaraló telke osztatlan közös tulajdon a szomszéddal, de kerítéssel el van választva a föld. A kétszobás ház 45 négyzetméter alapterületű, a hirdetés szerint felújításra szorul. (itt)

6. Balatonlellei nyaraló 50 méterre a parttól, terasszal, 5,8 millióért

Vízparti sávban, a Balatontól ötven méterre található a mindössze 26 négyzetméter alapterületű lakás, aminek 4 négyzetméteres terasza is van. A képeket nézve úgy tűnik, a Balatont nem látni a lakásból, de a hirdetés szerint elég közel van a tó. (itt)