Lezárták az M7-es autópályát az érdi lehajtónál a Balaton felé vezető oldalon egy újabb baleset miatt szombaton késő délelőtt, és baleset történt a 30-as kilométernél is.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata arról tájékoztatta az MTI-t, hogy délelőtt 11 óra körül 3 gépjármű ütközött össze az M7-es autópálya 15-ös kilométerénél. A baleset miatt lezárták az M7-es autópályát Érdnél a Letenye felé vezető oldalon.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint két ember könnyebben sérült a balesetben.
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az MTI-nek azt mondta, hogy az M7-es Balaton felé vezető oldalán a 30-as kilométernél - ugyancsak 11 óra után nem sokkal - is baleset történt; egy motorost gázoltak el, a helyszínelés tart. Hozzáfűzték, hogy itt nincs szükség pályazárra, de csak egy sávon tud haladni a forgalom.


Szombaton reggel és délelőtt több baleset is akadályozta a forgalmat az M7-es autópályán a Balaton felé, nem sokkal 12.00 óra előtt azonban a forgalom az érdi lezárás kivételével folyamatos volt az ÁAK közlése szerint.

UPDATE: Feloldották a lezárást az M7-es autópályán a Balaton felé vezető oldalon az Érdnél történt délelőtti baleset után, és már az autópálya 30-as kilométerénél lévő baleset helyszínelése is befejeződött.

A Martonvásár közelében ugyancsak szombat délelőtt történt baleset helyszínelése is befejeződött, forgalomkorlátozás nincs, már csak a műszaki mentés zajlik a leálló sávban. A "bámészkodók" miatt egyelőre még lassan halad a forgalom az érintett szakaszon; az ORFK mielőbbi áthaladásra kéri az arra járókat.