Talán az utolsó igazi balatoni hétvégét lehet még kiélvezni augusztus 24-25-én, így érdemes lesz leruccanni a tóra, jó programok lesznek. Az Időkép szerint ugyan megéri esernyőt és pulcsit is berakni, de ez ne szegje kedvünk, tele lesz sporttal és kajával a Balaton!

Egyértelműen a legnagyobb rendezvény a Balaton Bike Fest lesz, amire már júniusi bringatúránkkor is nagyon készültek a szervezők. Gyakorlatilag az összes kerékpáros szakág képviselteti magát: országúti és hegyikerékpár, dirt, triál, pump track is. Bővebb infót az eseményről itt olvashat.

A bendőjüket imádó nyaralók kulináris háborúba csöppenhetnek, mivel két lecsófesztivált is sikerült egymásra szervezni. A nagyobb névnek az Országos Lecsófesztivál tűnik, amit Balatonkenesén rendeznek, immár kilencedszer. Csapatok jelentkezhetnek, és nagy főzőverseny keretében készíthetik el Életük Lecsóját. Aztán fellép az Irigy Hónaljmirigy és az Ocho-Macho is. Eközben szintén szombaton, Balatonszárszón ötödszörre rendezik meg a saját lecsófesztjüket. Itt is főzőverseny, zenés-táncos mulatságok és utcabál színesítik a bulit.

Aki szeret piálni, az is örülhet, és becsiccsentve tán a necces időjárást is feledheti. Balatonfüreden és Almádiban is véget érnek a hétvégén a Borhetek és -fesztiválok. Füreden a bódés evés-ivás mellett a III. Partitúrát is megtartják, ez Horgas Eszter összművészeti kurzusának előadása lesz az Anna Grand Hotelben. Eközben Almádiban szombaton fellép a Kicsi Rigók Énekegyüttes és a Silverado is, a vasárnap csúcsa pedig a Borkőmoszat nagykoncertje lesz. Ha már alkohol, akkor a közeli Nemesvámoson tartják csütörtök és szombat között a Pörkölt, Pálinka, Rock and Roll Fesztivált, ahol pénteken a P. Mobil is fellépett és Ganxsta-koncerttel zárul az esemény szombaton a Vámosi Csárdában.