Idén nagyüzemben pörögtek a balatoni zenei fesztiválok, a Velvet és az Index több ilyen rendezvényről is jelentkezett. Azonban most az olvasókra bíznánk a legfontosabb kérdést: melyik volt az év legjobb fesztiválja?

1. EFOTT - Zánkafürdő

Az egykori úttörőtábor területét egyetemisták és főiskolások szállták meg június-július fordulóján, a végeredmény kellemes csalódás lett. Az idei EFOTT-on megjelent Palvin Barbara, Éden Máté és rengeteg dögös csaj, így meg is állapítottuk, nem igazán van az országban jobb fesztiválhelyszín.

2. Balaton Sound - Zamárdi

Általában az év legjobban várt fesztiválja a Sound, idén már fél Belgium is itt mulatott. A Velvet eközben megtalálta a legszebb fenekeket és legjobb nőket, legizmosabb fickókat, legbénább tetkókat, Bódi Sylvit és Aleska Diamondot is.

3. O.Z.O.R.A. - Dádpuszta

Ugyan földrajzilag engedékenyebbnek kell lennünk a goások nagy nemzetközi seregszemléjével, de Ozora azért nagylelkűen még csatolható a balatoni régióhoz. És megéri is, ahányszor a Velvet lent járt, mindig mennyei békességet lelt, nem pedig a sokszor emlegetett drogtanyát. Ugyan idén felmerült, hogy a rendőrség által háborús zónává alakított fesztivál elmarad, végül megállíthatatlanul bekövetkezett a legjobb: megtartották.

4. Strand - Zamárdi

Sokan biztos marha jól érezték magukat az augusztus 20-i hosszú hétvégén Zamárdiban, de nem mindenki. A Fall Out Boyt is felvonultató Strand eleje ugyanis a szokásos szervezési káoszba fulladt. A Strand ugyanakkor a beszámolók szerint hozta az ár-érték arányt, azaz normális árú belépőért kapott az ember egy szoft fesztiválocskát dögös gimis csajokkal.

5. B.my.Lake - Balatonvilágos

Ekkoriban rendezték meg a másik többnapos hepajt, ami gyakorlatilag a Balaton Sound kistestvére lett. Az elektronikus zenei buli ugyan nem lett annyira túlprémiumizált, mint a Sound, de azért sok atlétás figura tette itt is tiszteletét, a szettek és a szervezés pedig rendben voltak.

6. LGT, Völgy és társaik

Ide is kattinthat egy hatalmasat, ha úgy érzi, a sok-sok kisebb partmenti fesztivál egyike-másika volt a legjobb, hisz más műfajokban is tartottak fesztiválokat a Balatonon. Kapott egyet az LGT, egyet Leslie Mandoki, sok dzsesszfesztivál is volt, és a közeli Kapolcs és környéke is megkapta a maga Művészetek Völgyét (bár ez nem szigorúan zenei fesztivál).