Ha beírja a Google képkeresőjébe, hogy Balaton képeslap, akkor egy rakás találatot kap, és ha figyelmesen szemléli a képeket, akkor valószínűleg önnek is feltűnik, hogy míg a közelmúltban készült képeslapokon általában segg/mell/naplemente van váltakozó összetételben, addig a régebbi képeslapokon szép műutak, tömbszerű hotelek, kikötők, közepesen érdektelen egyéb épületek sorakoznak egymás mellett, jellemzően emberek nélkül, és a barna-sárga színtengelyen mozgó háttér előtt.

Ezek a kellemesen nyomasztó hangulatú képeslapok mára teljesen kikoptak, helyüket átvette az uniformizált valóság, ahol egy bármilyen stockfotóra ráírják, hogy Balaton, és lehet hazaküldeni a haveroknak Güssingbe a képet, hogy „Ezt nézd Hans, ilyen mellek vannak Magyarországon”.

Ha hozzánk hasonlóan önnek is elege van az idealizált balatoni valóságból, akkor nyugodtan nyomtassa ki a galériánkban található képeslapokat, és idén üzenjen ezekkel, ezek sokkal közelebb állnak mind a balatoni valósághoz, mind a balatoni hagyományokhoz!

Képeslapjainkon megtalálja a legfontosabb balatoni nevezetességeket a siófoki Retro Hoteltől kezdve a balatonlellei Y diszkón át egészen a tihanyi Echo vendéglőig!