Napfény, borkóstoló, ínyenc ételek. Nem is várhatnánk többet egy tökéletes balatoni naptól.

Ezt kínálja a Káli-medencében található Köveskál, ami idén június 21-én egy napra főszerepet kap a Balatonon, itt rendezik ugyanis az első Kálibulit, ami egyben a tó első igazi gasztrobulija is.

A buli vendéglátói a helyi önkormányzaton kívül a három legismertebb étterem, a Káli Art Inn, a Kövirág és a Miakő, illetve csatlakozott 12 borászat is.

Az evés-ivás mellé egy csomó érdekes programot is szerveztek. Nyáry Krisztián szerelmes írókról mesél a Balaton vonatkozásában. Weiler Péter Route 71 című kiállításának a megnyitóját a köveskáli buszterminálban tartják, amit egyébként pár héttel előtte egy közösségi aktivitás keretében fel is újítottak a festő vezetésével. Mautner Zsófi gasztroblogger és Herczeg Ágnes nemzetközi borszakértő is persze a Balaton kapcsán beszélgetnek majd főzésről, borokról.

Be lehet majd vásárolni őstermelők termékeiből, és olyan gyerekprogramok is lesznek, amikkel tényleg le lehet kötni a kölyköket; lovaskocsizás, kincskeresés, sárkányeregetés, tűzugrás.

Zenei vonalon is figyelemreméltó a buli, a Snétberger központ növendékei játszanak egész nap élőzenét és esti, Szentivánéji bulira is számíthatnak a résztvevők.

A Kálibuli egy szuper balatoni napot jelent, amikor különlegesen finomakat ehetünk és ihatunk, gyönyörű környezetben, jó zene mellett, lefoglalva a gyerekeket is, úgy hogy közben nagyon valószínű, hogy összefutunk a szintén Balaton, illetve északi part rajongó ismerősökkel, barátokkal, gaszto-őrültekkel.