A Bergmann olyan Balatonfüreden, mint a Daubner vagy az Auguszt Budapesten. A család 1939 óta készít süteményeket, az eredeti cukrászda az ország másik felén, Győrben található.

A nagy kérdés csak az, érdemes-e ide hozni a büdöskölköt sütizni, vagy teljesen felesleges, mert a cukrászda csak a nevéből él? 

Három süteményt próbáltunk ki, a klasszik verzióban a francia krémest, mellette egy rumos Captain Morgan figyelt be, illetve a rendkívül vonzó trüffeltortára csaptunk le.

Kedves hely a Bergmann, melynek két üzlete is található Balatonfüreden, amolyan régi, klasszikus időket idéző. A nem túl nagy süteményválaszték mellett számtalan házi főzésű fagylalt kapható, aki pedig kenyeret venne, annak sem kell a pékségbe rohannia, mert az utóbbi idők trendje alapján a cukrászok is beletanulnak a kenyérsütésbe.

A kávé jó, a sütemények szintén, de elájulni nem fog tőlük. Pont azt nyújtják, amit minden cukrászdának adnia kéne, azaz jó minőségű alapanyagokkal dolgoznak. Olcsónak nem olcsó a hely, mi két kávéért és három süteményért fizettünk 3000 forintot, a sütemények helyben fogyasztva 500 forinttól kaphatóak.