Az elmúlt napokban sorra teszteljük a balatoni vendéglátóhelyeket. Miután kevés kivétellel döntőleg inkább negatív tapasztalataink vannak, már-már kezdtünk arra gondolni, hogy a hiba a mi készülékünkben van. Bizonyára túl magasak az elvárásaink. Így most elmentünk egy strand melletti büfébe, és igazán a legrosszabbra számítva végigettük a gyorskaja részleget.

Rendeltünk egy hot-dogot, egy gyrost, egy hamburgert és egy sült krumplit, tényleg igyekeztünk lefedni a teljes palettát. 

Az alsóörsi Hordó büfében – a strand bejáratától jobbra – 800 forintért mérték a gyrost, ami a pesti kínálat felső harmadában helyezkedik el. A pita friss volt, a zöldségeket rendesen összevágták, nem kellett negyed paradicsomokat egyben lenyelni, az uborka és a többi zöldség is szinte julienne-re volt vágva. A szósz hozta az átlagos joghurtszószt, a hús viszont finom volt, zsíros felhangok nélkül, tippünk alapján pulykát dolgoztak fel. A szósz, a hús, és a zöldség aránya megfelelő volt. 

A sült krumpli (10 dkg 350 ft)  fagyasztott volt, abból is a levegős típus, a hozzá adott ketchup nem lett a barátunk.

A duplahambi (800 Ft) alapjáraton jégsalátával, uborkával, paradicsommal és hagymával készül, igény szerint kihagynak és beleraknak dolgokat. A hamburgerhús ipari, de sikerült minőségit találni, a bucit pedig a környéken dolgozó péktől veszik. 

A hot-dogba teljesen jó virslit kaptunk, a kiflit sem éreztük száraznak, kaptunk hozzá sajtot, és egy kis bónusz zöldség is jutott bele. A szószok sem áztatták szét, de száraz sem maradt.

Summa summárum, van remény, mi azért visszasírjuk a retro hambikat csalamádéval, és a fojtós bucikkal.