Még el sem kezdődött, máris véget ért – ha azt hiszi, ennél az elcsépelt mondatnál erőteljesebb érzelmet ma már nem vált ki önből semmi, megragadjuk a csuklóját: elmarad Fun Fesztivál!

[...] kell egy új fesztivál, ami megfizethető, de mégis prémium, ahol fontos a kulturált szórakozás, a minőségi zene, a sport, a kapcsolatteremtés, ahol számít a véleményed, ahol Te vagy a főszereplő, ahol nem mozdulsz el a Balaton partjáról" – eteti be az állítólag sportra éhező fiatalokat rendkívül innovatív (sport, zene) programjairól a Fun fesztivál. Lehetett volna tollasozni, röplabdázni, utána levezetésnek a rendkívül egyedien és változatosan összeválogatott fellépőlista tagjainak műsorát élvezni. Ott lehetett volna az Eurovíziós Dalfesztivál két csillaga, a Compact Disco és ByeAlex is, nem beszélve a méltán híres Bermudáról.

Bár a szervezők a felelősségteljesség álcája mögé bújva a balatonfüredi megbetegedések ürügyén „halasztják el" a fesztivált, Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere arról számolt be a Sonline-nak, hogy a rendezvény nemcsak tolódik, teljesen elmarad. Nem elég, hogy a megbetegedéseknek a vizen keresztül semmi hatásuk nem lehetne a légvonalban is húsz kilométerre lévő Balatonfüredre, a szervezőket bejelentésük óta egyszerűen lehetetlen elérni, pedig ennyi információval nem érik be. A polgármester megítélése szerint ez az egész kellemetlen hatással lesz Balatonföldvár hírnevére, pedig szerencsétlen önkormányzat csak a rendezvény területét biztosította volna. A képviselőtestület még gondolkodik, tegyen-e valamilyen lépést az ügyben.

A már megvásárolt jegyekkel és bérletekkel még nem tudni, mi lesz, de azt sejtjük, a válasz már rég predesztinálódott a fesztivál igen színvonalas, mondatain kívül minden mást alaposan központozó honlapján:

„– VISSZAVÁLTHATOM JEGYEM MIUTÁN MEGVÁSÁROLTAM?

– Vásárlás után a jegy nem visszaváltható mivel a név feltüntetése nem releváns a beléptetéshez, könnyen odaadhatod jegyed…”
Nem releváns, mindent értünk!

Ha most legszívesebben ráverne egyet az asztalra mérgében, mert ha holnap nem mehet hipszterkedni, akkor egy csomó ruhát feleslegesen mosott ki még tegnap, csillapítsa dühét az egyik fellépő örökzöld slágerének élményével: