A hétvégi sikeres akció után személyesen találkoztunk a balatoni bűnüldözés legújabb csillagával, Kasztorral, a hétéves németjuhásszal. Az idős hölgy táskáját ellopó fiú esetében nem nyomkövetői képességeivel volt a rendőrség hasznára, hanem a hírekkel ellentétben más területen kellett bizonyítania. Most határozott és elrettentő fellépése volt a legnagyobb fegyvere, amivel társa, Kontra Béla, a Fonyódi Rendőrkapitányság rendőrének testi épségét is megóvta.

A társa szerint Kasztor, azaz „Őlordsága elég tuskófejű", de tűzön-vizen át megvédi őt, ha arra van szükség. Igazán nehéz, és sok kihívást rejtő munka egy kutyával dolgozni, de éppen ezért szép. Ahogy megtudtuk, nem csak Kasztor tesz meg mindent a gazdájáért, hanem fordítva is.

Mikor 2012-ben, egy betöréses lopásnál nyomkövetőként egészen az elkövető házáig vezette a többi rendőrt, belelépett valamibe, ami elvágta a mancsát. A kutya szenvedéseit a társa is megkönnyezte, és a következő két hónapban együtt vészelték át az intenzív terápiát, míg Kasztor újra munkába nem állhatott. Igazi nagymenő, nem szeret csak úgy lötyögni, ő azt szereti, ha munka van.

A szombati eset

Szombat reggel fél 9-kor az alsóbélatelepi állomáson egy 17 éves fiú kirántotta egy nő kezéből a táskáját, és elszaladt. A nő pénze és telefonja is a táskában volt. Szerencsére gyorsan sikerült értesíteni a rendőrséget, ráadásul készségesen segítő szemtanúk is akadtak, akik személyleírást adtak a fiúról, és a vele lévő három társáról. Ekkor riasztották a Kontra-Kasztor-duót is, akik a strandra kiérve megpillantották a társaságot. Az elkövető ekkor épp a Balatonban fürdőzött, társai a büfésoron ültek. Kasztort a társa szájkosár nélkül vette ki az autóból, majd együtt futólépésben megindultak az asztalok felé. A társaság tagjai a fenyegetően fellépő kutya miatt nem álltak ellen nekik. Az elkövetőt lopás gyanújával hallgatták ki, társait pedig tanúként.