Balatoni haltesztelgetésünk legfrissebb állomása Révfülöp, mivel a tavalyi emlékeink szerint van ott egy büfé, ahol macskák tekergőznek az asztallábak körül. És valóban, még mindig létezik a macskás büfé, habár így éppen a szezon kezdetén még cicából sem volt túl sok. 

A révfülöpi mólón található Popeye büfének nem szándékos arculati eleme a macskahorda, mégis ettől válik külön látványossággá. Tavaly augusztusi látogatásunk során vagy egy tucat macska randalírozott az üldögélő vendégek között, kezdett is a látvány kicsit apokaliptikussá válni, de nem feltétlenül taszító módon. Mostani ott tartózkodásunk során is vártuk a csapatot, de csak két cicával futottunk össze, a többiek valószínűleg később érkeznek majd. 

Kipróbáltunk a büfé halaiból is kettőt, egy hekket és egy pontyfilét. Az ételek olyanok voltak, amilyenre az ember egy jó kis partmenti büfétől számít. A hekk finom volt, a bundáját szép vékonyra sikerült készíteni, aminek kifejezetten örültünk. A ponty sem volt rossz, de semmi különös, a kiszolgálással is nagyon meg voltunk elégedve. Tehát ha fanatikusan rajong a macskákért és a halakért is, megérhet egy próbát a hely. Ha viszont úgy gondolja, hogy a legtöbb macskára igaz, hogy kattant, inkább válasszon egy másik halast, például a szemesi András büfét.