A Balaton Sound annyira elképesztően prémium fesztivál, hogy szinte lehetetlen bármilyen normális édességet találni a hamburger és gyros-rengetegben. Kitartó keresgélés után is csak négy fajtát sikerült levadásznunk: sült banánt, óriás-palacsintát, fagyit és gofrit, melyeket ön helyett is leteszteltünk.

Sült banán

A sült banánnal egyetlen gond van: kevés. Egyébként baromi finom: a pácikára tűzött banánt rendesen beáztatják az előre kikevert palacsinta-tésztába és pont annyira sütik meg, hogy a bunda ropogósra süljön, de a banán továbbra is omlós maradjon. A végén az egészet lelocsolják vanília szósszal, ami kell is, mert anélkül túlságosan gelly lenne, az elején pedig még így is eléggé dominált a gofri-íz. A soundos kajákhoz képest árérték-arányban és mennyiségre is rendben van, bár ez pont egy olyan édesség, amiből még ötször ennyit simán meg tudnék enni egy ültő helyemben. 

Ár: 700 forint

Hol?: Bock Bisztró Balaton - Nagy gasztroudvar

5/4,5 

Nutellás-banános óriáspalacsinta

Mennyiség tekintetében mindenképp az óriáspalacsinta viszi a prímet, amit kivételesen nem a Guru-ban, hanem egy hagyományos hamburgeres-kolbászos-kenyérlángosos standnál teszteltünk. Itt kivételesen rendben volt a tészta, illetve a nutella-banán töltelék is elég rendes adag volt a spórolós fesztivál árusokhoz képest. 

Ár: 700 forint

5/4

Nyers gofri

A gofri tipikusan az az édesség, amit szinte lehetetlen elrontani, de a Soundon egyedüli árusító Gofree-nak (nem összekeverendő a budapesti Gofree-val, ahol belga gofrit árusítanak) azért mégis csak sikerült. A tészta kegyetlenül nyers volt, a nagy hajtásban kábé negyven másodpercig hagyták a sütőben, így a végeredmény egy nutellában tocsogó, tűzforró nyers tészta maszlag lett, amin még a rádobált gyümölcs darabok sem segítettek semmit. Francia recept ide vagy oda, inkább felejtse el a gofrit a Soundon.

Ár: 690 forint

Hol?: Gofree

5/1

Hajszálas fagyi

A Balaton Sound édesség-felhozatalának mélypontja egyértelműen a fagyi, ami a habos állagával inkább hasonlít olcsó joghurtra, mint rendes fagylaltra. Kétlem, hogy a gyümölcsfagyinak ennyire krémesnek kéne lennie, a fagyott gyümölcsdarabok pedig csak még szomorúbbá teszik az egészet. A tölcséren érezni lehet, hogy ki tudja mióta ott áll a pult fölött, az ajándék hajszálról pedig inkább ne is beszéljünk.

Ár: 250 forint/gombóc

5/-1