Szerencsére az energiaital-cégek 2014 nyarára is próbálták szélesíteni a választékot„ azzal, hogy nem csak a szokásos tuttifrutti ízű csúcstermékeket lehet kapni a boltokban akkor, ha szeretnénk átélni a tökéletesen műanyag ízlélményt, és aludni sem akarunk. A legnagyobb esemény persze az, hogy bár taurin nélkül, de végre Magyarországon is kaphatók a várva várt gyümölcsös Red Bullok, de végül nem annak örültünk a legjobban a hét tesztelt termék közül.

Hell Cola

Nem a Hellé az első kísérlet arra, hogy betörjenek a kólaiparba, de az övék lehetett volna az első olyan próbálkozás, aminek fogyasztható a végeredménye. Nem sikerült. „Pont úgy néz ki, mint a kóla, az illata kólás haribo, az íze viszont olyan, mintha valami sajátmárkás kóla lenne, ami két hete áll kinyitva a hűtőben” – foglalta össze tesztelőnk. Azt többen is kiemelték, hogy egyáltalán nincs energiaital íze, amiről persze mindenki döntse el, hogy pozitívum-e egy energiaitalnál. A legnagyobb közös probléma az lett, hogy pont olyan íze van, mint a 100 forint/üvegért árult legkommerszebb kóláknak, azokat pedig tényleg csak 15 évesen fogyasztja az ember, és akkor is csak borral.

16 pont

Bomba mojito

Teljesen logikus volt, hogy előbb-utóbb nálunk is eszébe jut valakinek mojitós energiaitalt kidobni. Ezeknek persze az égvilágon semmi köze nincs az általunk is ismert mojitóhoz, viszont egy újabb kémiai vegyülethez lehet társítani valami kellemesen maró ízt. Természeten ennek sincs moijito íze, többeket viszont egy nagyon savanyú bodzaszörpre emlékeztetett, erősebb vélemények szerint konkrétan bodzás macskahúgyról van szó. Fáj tőle a fogam, szerintem le is marta a zománcot” –foglalta össze egyik tesztelőnk. Nem mindenki szerint van probléma, egy másik kollégánk szerint például másnaposan tökéletesen helyreteszi az armageddon után sóvárgó gyomrot.

19 pont

Red Bull silver

El is érkeztünk az elithez, itt a lime-os Red Bull, ami leginkább azért jó, mert alig van íze. „Úgy néz ki, mint a szóda, de még annyi szaga sincs, ha valaki úgy szeretné felpörgetni magát, hogy maga az italfogyasztás semmiben ne emlékeztesse az energiaitalokra, akkor ideális választás” – javasolta tesztelőnk, de többen is úgy vélik, hogy ezt az is ihatja, aki egyébként utálja az energiaitalokat. Mivel színe, szaga és túl sok íze sincs, valószínűleg nagyon jól lehet fogyasztani vodkával keverve.

21pont

Hell ice cool

Meg is érkezett az energiaital, aminek az értelmét se látjuk: bár a dobozon feltüntettek mindenféle egzotikus gyümölcsöt ízként, valójában teljesen átlagos tuttifrutti ízű energiaitalról beszélünk. Talán az kiemelhető, hogy a szaga a klasszikus bolero italporokat idézi, illetve az, hogy a megszokotthoz képest kevésbé cukros.

18 pont

Rockstar zöldalma

Azt nem tudjuk, mi köze a Rockstar márkának a GTA játékokat is forgalmazó Rockstarhoz, de az ízvilágon persze semmit sem változtat. A zöldalma logikus választás, hiszen csak az a fontos, hogy savanyú legyen, azt pedig hozza is. „a zöldalmába harapás szájszéleken lecsorgó leve” – fogalmazta meg élményeit tesztelőnk, mások szerint viszont olyan, mint egy túlhígított porból készült üdítő. A legrosszabb vélemények szerint olyan, mint a plutónium, két tesztelőnk konkrétan nem szeretné, hogy valaha is ilyen kerüljön a szervezetébe. Abban viszont végül megegyeztünk, hogy valószínűleg ez is jó vodkával.

18 pont

Márka cherry bomb

Eleve teljesen szürreális, hogy az előző rendszer emblematikus márkája, a Márka energiaitallal áll elő, de a végeredmény minden várakozásunkat felülmúlta. „Végre valami új! Kevés szénsav, klasszikus Márka-íz” – lelkendeztek többen is. Már a színe is megvett minket: „Akarok ilyen körömlakkot” –fogalmazta meg vágyait szakértőnk. Kurva jó, meggy márka koffeinnel. Veszek egy kartonnal, és petíciót indítok a klasszik kétliteres kiszerelésért” – jött az újabb remek ötlet. „Ha tehetném, víz helyett is ezt innám, vízvezeték-rendszerembe szereltetném, hamvaimat ebbe szórnám” – aléltunk el végleg.

26 pont

Red Bull vörösáfonya

Az egészről az mond el a legtöbbet, hogy bár egyik tesztelőnk nagyon szereti mér régóta ezt az ízt, egészen a teszt napjáig azt hitte, hogy cseresznyés energiaitalról van szó, mások pedig eperízt véltek felfedezni. A cégtől elvárt szintet hozza, szóval egyszerűen csak finom, zavaró utóíz nélkül. Ezt fogalmazta meg minden tesztelőnk, kiugró rajongást és kiugró gyűlölködést sem találtunk, úgyhogy tényleg bárki ihatja.

23 pont

Végeredmény

Ahogy a pontozásból is látszik, az idei nyár győztesét a Márka hozta össze, ami mögött nem sokkal van lemaradva a nagyjából kétszer annyiba kerülő vörösáfonyás Red Bull sem. A pontok alapján a kólás Hell lesz az, amit soha többé nem fogunk megkóstolni.

Hát az ön szíve mitől ver hevesebben? Vallja be itt!

Kövessen minket a Facebookon is!