Szerda este Somogytúrra riasztották a tűzoltókat, mert vélhetően villám csapott egy nyaralóba a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint. A siófoki és a balatonboglári tűzoltók, mikor kiértek a helyszínre, a padláson eloltották az izzó részeket, a konyhából pedig kihoztak egy PB gázpalackot – írja a Sonline.hu.

A kora esti órákban érkezett meg a vihar, mely az egész nyugati országrészben komoly károkat okozott. Somogyban először Csurgó-Nagyatád vonalat érte el, majd így terjedt fokozatosan tovább. Az átvonuló vihar se az épületeket se a fákat nem kímélte. 

Bázelné Mihályka Szabina katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a szél kora este Balatonboglár parti sétányán egy tíz méter magas nyárfa három méteres ágát is letörte, ami a gyalogos és a közúti forgalmat is veszélyeztette, ezért a balatonboglári tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el. Gamás külterületén pedig egy akácfát csavart ki a szél, ami a 67-es útra dőlt elfoglalva az egyik sávot. A tíz méter magas fát a kaposvári hivatásos tűzoltók távolították el az úttestről.