Több tízmillió forint kár keletkezett abban tragikus balesetben, amely során felborult és kigyulladt egy gázolajszállító kamion az M7-es autópályán a táskai pihenőhelynél szerdán – írja a Sonline.hu. A 32 ezer liter üzemanyagot szállító tehergépjármű teljesen megsemmisült a tűzben, a sofőr a helyszínen életét vesztette.

Mosonyi Zoltán, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi és folyógazdálkodási osztályvezető-helyettese pénteken elmondta, az M7-es autópályán kívülre a sztrádán történt tragédia után nem jutott szennyeződés. Hangsúlyozta, hogy az elvégzett vizsgálatok alapján az út területén sem a talaj, sem a vizek nem szennyeződtek, mert a felborult üzemanyag-szállító kamionból kifolyt és el nem égett benzint felfogta az autópálya csapadékelvezető-rendszerébe épített olajfogó.

Ahogy arról a Velvet is beszámolt, az autópályát mindkét irányban teljesen lezárták a baleset következtében. A tüzet harminchat tűzoltó több mint egy órán át oltotta. A katasztrófavédelem és a Magyar Közút tájékoztatása szerint a tűzben megsemmisült a kamion, megolvadt a szalagkorlát és az aszfalt, 1400 négyzetméternyi útfelületet kellett átlagosan öt-hat centiméteres vastagságban visszamarni és újraaszfaltozni.

A kárfelmérés még tart, csak az M7-es burkolatában a kiegészítő elemekben több tízmillió forint kár keletkezett.