Tudományos alaposságú vízipuska-tesztet szerettünk volna csinálni, de a kísérlet néhány másodperc alatt teljes kudarcba fulladt, de erről részletesebben majd kicsit lejjebb.

Első körben a Balaton legmenőbb vízipuskáit kerestük, összesen nagyjából 10 üzletben jártunk a vízijáték-szaküzlettől kezdve a nagy játékboltokig, hogy olyan puskákat keressünk, amik a csomagoláson ígértek valamiféle teljesítményt, hogy megnézzük, hogyan korrelálnak a valósággal a csomagoláson elhelyezett figyelemfelkeltő feliratok. Volt olyan puska, ami 12 méter lőtávot ígért, volt olyan, ami azt, hogy egyszerre 6 deci vizet zúdít a kiszemelt áldozatra, meg hasonlók.

Összesen négy olyan puskát tudtunk beszerezni, amik tényleg komoly fegyvereknek tűntek, ami elég elkeserítő tekintve, hogy mennyi boltot végigjártunk, és hogy mennyire adná magát, hogy legalább egy ekkora tó partján lehessen venni néhány, a klasszikus kínai gagyinál valamivel jobb vízipuskákat, amik némi örömet is tudnak okozni azon túl, hogy húsz perc után szétesnek, és leginkább csak arra alkalmasak, hogy a használóját összevizezzék.

A tudományos tesztünk hatalmas kudarcba fulladt, ez a fenti minivideóból kiderül. Alig néhány perc vízipuskázás után, amiben pontosan méricskélve vizsgáltuk, hogy a fegyverek teljesítik-e azt, amit a dobozaikon ígérnek, ugyanis rájöttünk a Borsodi Beach Clubban, ahova a kigyúrt tömeg nagy csodálkozására lementünk tesztelni a homokba, hogy a vízipuskázás lényege az, hogy az ember újra ötéves legyen.

Szóval fent látható, hogy a vízipuska lényege, hogy aljasul lövöldözzük egymást, lent pedig elolvashatja a benyomásainkat a négy tesztelt fegyverről, különösen abból a tekintetből, hogy mennyire alkalmasak a másik szívatására.

A tó körül a belépő szintű vízipisztolyok már párszáz forintért kaphatóak, de ezek inkább csak bosszúságot okoznak, a klasszikus 80-as évekből ismert vízipuska ma is hódít, ezek kb. 1000-1500 forintba kerülnek, az igazán menő, cikkünkben is látható darabokért 2500-4000 forintort kérnek. A csúcs pedig tízezer forint fölött van, de azt vettük észre, hogy az ár emelkedésével nem nő egyenes arányban az élményfaktor.

Nerf Super Soaker

Amit ígér: 10 méteres lőtávot, 6 deci vizet az áldozat arcába

Amit teljesít: kb. 5 méteres lőtáv, 2-3 deci vizet az áldozat arcába

Aljassági faktor: Az egyik legjobb fegyver, ha az igazán sunyi férgülés a cél. A klasszikus, 80-as évekből ismert vízipuska legjobb hagyományait viszi tovább. A működési elv ugyanaz, egy nagy löket egy erőteljes húzás után, viszont ennek már tartálya is van, nem kell minden lövés után a Balatonba vagy a vödörhöz rohanni vízért. A többi puskához képest tényleg döbbenet, hogy egyszerre mennyi vizet és milyen erővel lehet a másikra zúdítani.

Zuru Superliquidator Bomb 3 in 1

Amit ígér: Rakétatámadás, óriási vízlöket, vízilufik feltöltése a fegyverrel

Amit teljesít: Vízilufik feltöltése, némi vízlöket

Aljassági faktor: Ez a fegyver a klasszikus sokat markol, keveset fog esetét mutatja be. Tulajdonképpen egy klasszikus, mindenki által ismert vízipuska modern köntösbe csomagolva. Óriási csalódás volt. Tartálya nincs, minden lövés után irány a vödör vagy a Balaton. A rakétát ugyan kilövi, de célzott lövést körülbelül olyan nehéz vele leadni, mint egy lufival. Kicsit rozogának tűnik a szerkezet, ráadásul kevés víz is fér bele, ami miatt elég könnyen meg lehet szívni akkor, ha összevizezel valakit, aki esetleg egy normális puskával rendelkezik. Azt meg külön fícsörnek emlegetni, hogy meg lehet vele tölteni vízilufikat, több mint túlzás. Azt a csap is tökéletesen tudja.

Super Mitra ad Acqua

Amit ígér: 12 méteres lőtáv

Amit teljesít: kb. 6 méteres lőtáv

Aljassági faktor: Ha meglenne a 12 méteres lőtáv, akkor ez lenne az egyik legjobb vízipuska, ilyen távolságból tényleg igazán aljas lehet az ember. Viszont nincs meg, így pedig inkább csak egy nehezen használható otromba puska marad. Ahhoz, hogy egyáltalán lőjön valamennyire, 30-40-et kell pumpálni vele, ráadásul elég rosszul tartja meg a nyomást, szóval ha pumpálunk, de nem lövünk, akkor elkezd belőle minden irányba folyni a víz. Az igazán aljas támadást eléggé megnehezíti, hogy időigényesebb lövésre kész állapotba hozni, mint egy középkori ostromgépet, ráadásul a hatás is csúnyán elmarad attól, amit ennyi befektetett munka után várnánk.

Saturator

Amit ígér: Automata tüzelés, AUTOMATA TÜZELÉS!!!, 6 méteres lőtáv

Amit teljesít: AUTOMATA TÜZELÉS!!!, kb. 4 méteres lőtáv, LÉZERHANG!!!

Aljassági faktor: Bár az ígért távot csak nagyjából teljesítette, egyszerűen minden hiba mellett elmegy az ember akkor, ha valami lézerhangokat ad ki, miközben vizet lő. Nem kell felhúzni sem, hiszen elemmel megy, úgyhogy tényleg csak arra kell figyelni, hogy a melletted lévőket összevizezd vele. A sugár elég jó erővel lő ki a puskából, ez a puska az aljasság csúcsa. Csak sunyin odatartjuk áldozatunk felé, lazán meghúzzuk a ravaszt (elsütőbillentyűt), és az első lézerhangra már le is lőttük az ellenfelünket, és az addig folytatódik is, amíg van víz a tartályban. A neve pedig több mint tökéletes.