A korábbi döntéssel szemben mégis szabadlábon védekezhet a fegyveres rablással vádolt O. J. Simpson; az egykori amerikaifutball-sztárt 125 ezer dolláros (22,5 millió forint) óvadék ellenében engedik szabadon.
    Az óvadék ellenében történő szabadon bocsátásról szerdán döntött egy Las Vegas-i bíróság. Az óvadéki bíróság korábban még úgy határozott, hogy Simpsonnak őrizetben kell maradnia, nem védekezhet szabadlábon.
    A mindössze 10 perces bírósági ülésen felolvasott döntés szerint Simpsonnak le kell adnia útlevelét, nem érintkezhet más vádlottakkal vagy az ügy potenciális tanúival. "Ha meglátja őket az utcán, át kell mennie a túloldalra. Semmilyen úton nem léphet velük kapcsolatba, nem e-mailezhet vagy telefonálhat, nem írhat levelet és nem használhat postagalambot vagy bármilyen egyéb eszközt" - figyelmeztette a bíró Simpsont, aki bilincsbe verve hallgatta végig a döntést. A CNN jelentése szerint a volt sportsztár nyolc órán belül elhagyhatja Las Vegast és visszatérhet floridai otthonába.
    A 60 éves O. J. Simpsont vasárnap tartóztatták le, miután egy sportemléktárgyakat gyűjtő kereskedő bejelentette, hogy fegyveresek törtek be szállodai szobájába és több olyan tárgyat vittek el tőle, amelyek egykor állítólag Simpson tulajdonában voltak.
    Simpson ellen kedden emeltek vádat hét bűncselekmény - közöttük fegyveres emberrablási kísérlet - miatt. A volt sztár a gyanú szerint társaival múlt csütörtökön rárontott a kereskedőre egy Las Vegas-i kaszinóhotel szobájában és elrabolt tőle több, a sportpályafutásához kapcsolódó emléktárgyat, például egy aláírásával ellátott futball-labdát. Ha bűnösnek találják, a fekete bőrű Simpsont akár élete végéig tartó börtönbüntetésre ítélhetik.
    O. J. Simpson azonban ennél súlyosabb vádakat is kivédett: feleségének meggyilkolásának vádjával folyt ellene híres per, amely 1995-ben felmentésével végződött.
    Mostani ügyében a következő bírósági meghallgatás október közepén lesz.
(MTI)