illusztráció
Horváth Balázs (Orchidea Étterem, Lipót) nyerte meg az idei Sörcsapoló Bajnokságot, amelyet kedden tartottak az A38 Hajón. A győztes képviseli Magyarországot október 25-én, a belgiumi Sörcsapoló Világbajnokságon. A második helyezett Dömötör Tamás (Royal Belgian Beer Café, Győr), a harmadik pedig Csáki Ildikó (Rolling Rock Café, Nyíregyháza) lett.
A sörkultúra népszerűsítése céljából életre hívott sörcsapoló bajnokságot a Borsodi Sörgyár Zrt. 11. alkalommal rendezte meg. Az országos döntőre olyan csaposok jelentkezését várták, akik szívesen vállalták a megmérettetést, és kellően felkészültnek érezték magukat, hogy képviseljék Magyarországot a Sörcsapoló Világbajnokság belgiumi döntőjén.
Az évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő bajnokság fináléját hat regionális döntő előzte meg, ahová az ország minden részéből jelentkeztek a versenyzők. Minden helyszínről az első három helyezett jutott az országos döntőbe.
A jó sörcsapolás nemcsak pontosan meghatározott lépések láncolata, hanem művészet is. A zsűri értékelte a szakszerű csapolást, a szervírozást előkészítő folyamatot, valamint az éttermi munkát. A szakszerű mozdulatok mellett a vendéggel való kapcsolatteremtés és az udvarias kiszolgálás is része volt az értékelésnek. (MTI)