Schobert Norbert közleménye az étrendkiegészítőről, amit Béres Alexandra csapatának adott a Nagy Fogyás című játékban:
"Röviddel ezelőtt vettem készhez, a velem együtt a Nagy Fogyás című televízió műsorban szereplő Béres Alexandra sajtóközleményét. Ebben felajánlja, hogy csapatom tagjai is szedjék azt a szert, amellyel gyorsítani igyekszik az általa irányított játékosok fogyását.
A felajánlást ezennel visszautasítom. Egyúttal megragadom az alkalmat, hogy tájékoztassam a közvéleményt, mi is ez a Béres Alexandra által csupán étrend kiegészítőnek nevezett szer.
Mindenki figyelmébe ajánlom a híres New York-i laboratórium a Federal Laboratories Corporation honlapját (www.fedaralabs.com/carallumapowder.htm) melyen egyértelműen étvágycsökkentő szerként nevezik a kérdéses hatóanyagot, amely enzimeket blokkol, felgyorsítja a zsírégetést, valamint csökkenti a vércukor szintjét, alapvetően az agy éhségközpontjára hatva.
Aki bővebben szeretne tudni erről a fogyasztó kivonatról, annak ajánlom a híres internetes lexikont a www.wikipedia.org-ot.  A keresőbe kéretik beütni caralluma fimbriata. Külön is figyelemre méltónak tartom, az Amerikai Egyesült Államok fogyasztóvédelmi szervezetének Federal Trade Associaton (FTC) figyelmeztetését nevezett szerrel kapcsolatosan.
Úgy vélem a Nagy Fogyás című műsor tisztaságát csak az biztosíthatja, ha senki nem használ  ilyen szereket!  Máskülönben könnyen elveszíthetjük a nézők belénk vetett bizalmát és én sem tudok a kiesetteknek mit mondani."