Egy fiatal lánnyal interneten megszervezett szerelmi találkozóra utazott Vilniusba egy francia internetező, ám a légyott színhelyéül megadott címen egészen másfajta kalandban volt része, mint amire számított: ismeretlenek megtámadták, kifosztották és a fűtőtesthez bilincselték. Szorult helyzetéből csak több nap után sikerült kiszabadítania magát.
   
A francia férfi, akinek nevét nem közölte az esetről beszámoló BNS hírügynökség, végül úgy menekült meg, hogy sikerült kitépnie a falból a radiátor csövét. Ekkor ki tudta nyitni az ablakot, hogy segítségért kiáltson, miközben a lakást fokozatosan elöntötte a csőből áradó víz. A franciát a szomszédok által riasztott mentők létrán érték el és kórházba vitték, ahol állapotát súlyosnak minősítették.

A férfi alighanem internetes csapdába esett. A fiatal nő helyett, akire a kölcsönös elektronikus bemutatkozások alapján számított, bűnözők fogadták a megadott címen, akik elvették a pénzét, a bankkártyáit, majd miután a fűtőtesthez bilincselték, távoztak. A vilniusi rendőrség nyomoz az ügyben.