A sztár csütörtökön meglehetősen szabadszájúan nyilatkozott a TMZ stábjának. „Heroinnal lőttem magam” – válaszolta, amikor arról kérdezték, hogy mivel tölti idejét mostanság. „Mi mást csináltam? Rossz fiú voltam és kipróbáltam a popsiszexet” – tette hozzá.
Az igazi botrány akkor tört ki, amikor az egyik televízió leadta az ex-Take Thates túlságosan őszinte véleményét. Sőt, erős brit akcentusa miatt még feliratozták is a felvételt, nehogy valaki ne értse meg a celeb magvas mondanivalóját – adta hírül a FemaleFirst.
Williams barátja szerint a haverja csak viccelt, és reméli, hogy az amerikaiak nem botránkoztak meg túlságosan. „Robbie nem tudta, hogy a tévében leadják, amit mondott.  Csak ironikus volt. Attól fél, hogy az amerikaiak nem értik a humorát.”
Az énekes pár nappal ezelőtt más érdekes nyilatkozatott is tett. Azt állította ugyanis, hogy képes lenne ölni Britney Spears kedvéért. „Úton hazafelé mindig elhajtok az otthona előtt. Legalább harminc autó szokott ott parkolni. Legszívesebben kiszállnék és kinyírnám őket.”