A kolbászinduló felcsendülte jelezte hétfőn délelőtt a XI. Békéscsabai Kolbászfesztiválon a legnagyobb érdeklődést kiváltó program, a kolbászkészítő verseny kezdetét.
A városi sportcsarnok küzdőtere zsúfolásig telt, hiszen az idei fesztiválra rekordszámú nevezés érkezett, így 366 csapatot kellett elhelyezni a csarnokban, illetve a köré épített két sátorban.
A háromfős csapatok a nevezési díj fejében megkapott 10 kiló sertéshúsból egyéni és sokszor titkos receptek alapján készítik el a vékonykolbászt, melyet helyben megsütnek, s ezt díjazza majd a zsűri.
Az idei fesztivál zsűrijének elnöke Kovács Lázár ételkreátor és vendéglős a hétfői megnyitón arra buzdította a jó hangulatban lévő versenyzőket, hogy bátran kínálgassák az őket bíráló zsűritagokat. Ezen a 4 napos eseményen ugyanis a hagyományoknak megfelelően a hús mellett komoly szerepet kap a lélekmelegítő pálinka is, a Borvigadalom sátrában pedig hazánk tájjellegű borait kóstolgathatják a vendégek.
A csabai kolbászgyúrás ünnepélyes eredményhirdetése hétfőn este 6-kor lesz, akkor derül majd ki, hogy ki alkotta meg idén a legjobb csabai kolbászt, de díjazzák a legszebben dekorált asztalt és a legvidámabb csapatot is. 

(Forrás: MTI)