Tíz olasz férfiból hat azt vallja, hogy a női szépség nem annyira a fiatalsággal, inkább a stílussal hozható kapcsolatba.
    Csak amikor a szem körül megjelenik az első ránc, amikor a tekintetet az érettség felismerésétől ragyog, válik a nő vonzereje ellenállhatatlanná. Ezt maguk a férfiak mondják, akik a vártnál immunisabbak az alig húszéves sztárocskák bájaival szemben, és nem érdekli őket menyasszonyuk, feleségük, társuk életkora - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.
    Ezer olasz férfival készített felmérést a Dove cég, és ebből kiderült, hogy csak két százalékuk tekinti a fiatalságot a szépség paraméterének, és tízből hatan úgy vélik. néhány ránc érdekesebbé teheti a nőt, aki fontosnak tartja a stílusát és nem az idő jeleit akarja feltétlenül eltüntetni.
    Az olaszok 57 százaléka számára a szépség leginkább a vonzerőben nyilvánul meg. A sármban, amely növekszik az élettapasztalattal.
    Az is érdekes adat, hogy tíz 50 év feletti nőből hét elégedett azzal, ahogy él és amilyen. Viszont 84 százalék bírálja azt a ferde képet, amelyet a média és a reklám fest a női szépségről. Harminckét százalék pedig azt sérelmezi, hogy egy állás betöltéséhez fiatalabbaknak kell látszania.
    Világviszonylatban még riasztóbb ez utóbbi kép. A Dove 2000-től mostanáig készített felmérést 100 ezer nővel, és ebből az világlik ki, hogy 92 százalékuk tapasztal előítéleteket az 50 éven felüliekkel szemben. Ötvenhét százalékuk ítéli el az újságokat, magazinokat, mivel úgy érzik, mintha "leírták" volna őket, mintha érettebb, tudatosabb varázsuk láthatatlanná vált volna.