Életművéért Bambi-díjjal jutalmazták csütörtök este Düsseldorfban Sophia Loren olasz színésznőt.
Tiszteletbeli Bambit kapott szociális, mindenekelőtt a gyermekeket támogató tevékenységért a feltűnő szépségű Rania jordániai királyné, a nemzetközi film kategóriában pedig a 76 éves német Armin-Mueller Stahl, aki több évtizedes pályafutása során eddig 150 filmben, s emellett számtalan színpadi szerepben játszott, s a közelmúltban pedig a Buddenbrook-ház immár negyedik filmváltozatának forgatásába kezdett.
A bátorság Bambi-díját kapta az amerikai Tom Cruise, aki az elmúlt hetekben a Hitler elleni sikertelen merényletet elkövető Stauffenberg grófról készülő, Valkyrie című film főszereplőjeként Németország, s a berliniek kedvence lett. Mint a zsűri indoklásában hangoztatta: a 45 éves Cruise páratlan elkötelezettséggel keresi a művészi kihívásokat, nem riadva vissza a kockázatoktól sem. A nemzetközi zene kategóriában Bon Jovi és együttese részesült az elismerésben. Bambihoz jutott a Született feleségek című amerikai vígjátéksorozat egyik főszereplője Eva Longoria is.
A csütörtök esti Bambi-gála szokásos "bemelegítőjeként" egy nappal korábban a médiavilág csaknem 1000 meghívott vendégének részvételével jótékonysági estet rendeztek. A főpróbán rekordösszeg, kereken 970 ezer euro gyűlt össze különböző gyermeksegélyezési programokra. (MTI)