Őrizetbe vette a brit rendőrség szerdán azt az öt éve eltűnt, és halottnak hitt férfit, aki a hét végén nemes egyszerűséggel besétált a rendőrségre.
A férfi akkor csak annyit mondott: úgy tudja keresik őt. A kajakbalesetben eltűnt férfit csalás vádjával vették őrizetbe. A most 57 éves John Darwinnak 2002-ben veszett nyoma, majd egyszer csak napbarnítottan, jó egészségnek örvendve jelent meg újra. Családja állítása szerint a férfi semmire sem emlékszik, mi történt vele 2000 óta.
Darwin felesége viszont nem sokkal férje visszatérése előtt eladta házát, és a ház árából, valamint a férj életbiztosításából származó pénzzel (mintegy 228 millió forinttal) Panamába költözött. A baj csak az, hogy egy újság leközölt egy képet, amelyen a Darwin házaspár látható, a felvétel múlt évben készült Panamában.
Ezek alapján a nyomozók négy nappal Darwin rendőrségen való jelentkezése után letartóztatták a legkevésbé sem halott, s emlékezetkiesését is minden bizonnyal csak tettető férjet. Darwin asszony Panamából nyilatkozva azt mondta a Daily Mail című brit napilapnak, hogy azért vette fel a biztosítási összeget, mert azt hitte, meghalt a férje.
Az észak-angliai Cleveland rendőrség figyelmét egy három hónappal ezelőtti bejelentés keltette fel, amely szerint nem minden stimmelt az egykori fegyőr eltűnése körül. A rendőrség most azt vizsgálja, hogy volt-e kapcsolat a feleség és férje között az utóbbi öt és fél évben.
 (MTI)