Matthew McKnight reméli, senki nem fogja megdönteni a rekordot, amivel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe: ő az az ember, aki legmesszebbre repült, miután elcsapta egy kocsi. És még túl is élte.

A 29 éves férfi 2001. október 26-án egy közlekedési baleset áldozatainak próbált segíteni a Pittsburg melletti Monroeville környékén az Interstate 376-os autópályán, amikor őt is elgázolta egy 70 mérfölddel száguldó autó. A férfi 118 láb (36 méter) távolságot tett meg a levegőben, és bár alaposan össze is törte magát, mégis sikerült túlélnie a kalandot. Két etet töltött kórházban és további 80 napot rehabilitációval, mielőtt ismét képes volt munkába állni. A férfi egyébként önkéntes tűzoltó és mentős, és bár nem volt szolgálatban, a balesetet látva azonban megállt segíteni. Főállásban a Pittsburgh-i Mercy kórház kommunikációs szakembere.

A rekord hitelesítéséhez szükséges dokumentációt a férfit annak idején felvevő ügyeletes orvos, Dr. Eric Brader küldte be még 2003-ban, bár a rekordok könyvében csak a 2008-as kiadástól kezdve szerepel majd. McKnight először nem is vette komolyan az orvos szándékát: "Először azt hittem, viccel. Dr. Brader köztudottan nagy tréfamester. De amikor elhozta a kitöltendő papírokat, leesett, hogy nagyon is komolyan gondolja".