Halálra ítéltek Kínában egy pedagógus házaspárt, mert a vád szerint tizenéves lányokat kényszerítettek prostitúcióra - jelentette a kínai média. Az általános iskolai tanítónőként dolgozó, 28 éves Csao Csing-mej (Zhao Qingmei) és nála három évvel fiatalabb, felső tagozatos tanár férje, Cse Jao (Chi Yao) 2006 márciusa és júniusa között kényszerítette prostitúcióra 22 tanítványát, valamint Cse unokahúgát. A gyerekek közül hatan 14 évesnél fiatalabbak voltak.  
A múlt héten a dél-kínai Kujcsou (Guizhou) tartományban lezajlott perben halálbüntetést szabtak ki a házaspárra. A bíróság a feleséget tartotta a bűncselekmény fő kitervelőjének, ezért a férj büntetését felfüggesztette. A házaspár mögött kiterjedt bűnszövetkezet tevékenykedett, köztük szállodatulajdonosok, akik szobákat biztosítottak a kétes vállalkozás lebonyolításához.
További két pedagógus is tagja volt a hálózatnak, rájuk 11-től 13 évig terjedő börtönbüntetést szabtak ki. Összesen 14 személyt ítéltek el az ügyben. A bűnbanda valamivel több mint 32 ezer jüan nyereségre tett szert a gyerekek prostitúcióra kényszerítésével. (MTI)