Annyira szerette egy kutya a ház macskáját, hogy kiásta sírjából, hogy ismét együtt lehessenek.  Oscar gazdái reggel összegömbölyödve látták kosarában az ebet Arthurral, a néhai cirmossal - számolt be a síron túl tartó kutya-macska barátságról internetes kiadásában a Times című brit napilap csütörtökön.
 A manchesteri agglomeráció Wigan településén élő gazdik - a 73 éves Robert Bell és felesége, Mavis - szerint a kutyus tisztára nyalta a macskát, mielőtt álomba szenderedett.
Bell elmondta, hogy a két állat igen jó barátságban volt. A termetes kandúr rendszerint segített Oscarnak felmászni a szófára   is.
A 18 hónapos eb látta, amint Robert Bell gödröt ásott a kertben, és elhelyezte benne a macskát. Oscarnak sikerült az éjszaka kiásni a gödörből a cicát, feltehetően abban a reményben, hogy sikerül visszahoznia játszópajtását. Tekintettel Arthur termetére, ehhez alighanem minden erejére szüksége volt.
Arthurt végül újabb, biztonságos sírhelyen helyezték el. Oscar is kapott új játszótársat egy Limpet nevű kiscica személyében. (MTI)