Hátulról támadott és letépte egy fotós ingét az izlandi énekesnő a wellingtoni reptéren, akkora lendülettel, hogy el is esett - számolt be hétfői számában a New Zealand Herald című lap, akiknek munkatársa az áldozat.

Az legutóbb vodkázási szokásait taglaló énekesnő vasárnap vadászta le a fotóst, amikor zokon vette, hogy fényképeket készített róla a reptérre érkezésekor. A lap fotósa akkor kezdett dolgozni, amikor a Björk egy férfi társaságában megjelent a váróteremben. A kísérő megkérte a fotóst, hogy ne készítsen több felvételt, és ő állítólag így is tett. "Néhány kép után abbahagytam és mentem a dolgomra" - mondta Glenn Jeffrey, aki 25 éve dolgozik a szakmában. "Björk egyszer csak utánam rohant és szó nélkül nekem ugrott hátulról. Letépte az ingemet, és ugyanazzal a mozdulattal lezuhant a földre."

A tudósítás szerint a 42 éves énekesnőt kísérője próbálta csitítani: "Ne csináld, B, hagyd abba azonnal!" Az támadás után a fotós a rendőrségre ment, de végül nem tett feljelentést. Björknek egyébként már volt egy hasonló esete: 1996-ban Bangkokban leütött egy újságírónőt, aki kérdést próbált feltenni a művésznő akkor 10 éves fiának.