Nyilvános közleményben kért bocsánatot hétfőn Roger Avary, a Ponyvaregény Oscar-díjas forgatókönyvírója az általa okozott halálos balesetért.
Avary vasárnap reggel ittas állapotban vezette autóját, amely a Los Angeles közelében fekvő Ojai-ban, a filmes lakóhelyén nekicsapódott egy telefonpóznának. A kocsiban egy vendég, a 34 éves Andreas Zini és Avary felesége, Gretchen ült még. A baleset következtében az olasz férfi, aki látogatóba érkezett az íróhoz, olyan súlyosan megsérült, hogy miután a tűzoltók kiszabadították a roncsokból, a kórházban meghalt. A feleség kirepült az autóból az ütközéskor, őt a seriff emberei találták meg, állapota szintén súlyos, de már nem életveszélyes.

Avaryt azonnal letartóztatták, ám később 50 ezer dollár (mintegy 8,5 millió forint) óvadék fejében elengedték. Ügyében pénteken emelnek vádat.

Avary sajtószóvivője útján hozta nyilvánosságra bocsánatkérését, amelyben megkövette a gyászoló családot, és hangsúlyozta, hogy "a tragikus baleset emléke egész hátralevő életén át üldözni fogja".

MTI