Egy amerikai újság éles nyelvű cikkben foglalkozott a hírességek és diktátorok kapcsolatával, ezen belül a venezuelai elnökhöz fűződő barátságukkal, ezért a lapnak küldött válaszlevelében Sean Penn filmszínész sem tett féket a nyelvére. A filmsztár szerint a San Francisco Chronicle "egyre jobban elhülyül", és Hugo Chávez különben sem diktátor, hanem demokratikusan megválasztott vezető.
A napilap kedden publikálta Penn felháborodott válaszát. A szerkesztő nem vette a szívére a kritikát, "nagy színésznek és nagy rendezőnek" nevezte Pennt.  "Az emberek rengeteg dolog miatt felhúzzák magukat, különösen manapság, ezekben az időkben; valahogy ki kell engedniük a gőzt. Örülünk, hogy közölhettük a levelét" - írta a szerkesztő.
A válófélben lévő celeb egyébként korábban jó kapcsolatokat ápolt a lappal, így 2005-ben ott jelent meg öt folytatásban iráni élményeinek leírása.
Penn tavaly augusztusban járt magánlátogatáson Cháveznél, hogy személyesen tájékozódjon a közép-amerikai ország helyzetéről és kifejezze szembenállását a Bush-adminisztráció politikájával. (MTI)