Hangos botrányt okozott Szerbiában Jelena Karleusa, a kihívó viselkedéséről is híres énekesnő, amikor z 1791-ben alapított legrégibb szerb középiskol dísztermében készítette el csaknem meztelenül legújabb klipjét. Az eset még tavaly év végén történt, de csak most számolt be róla a sajtó.

A szerb közoktatás templomának is nevezett intézmény igazgatója azt állítja, hogy csak a sajtóból értesült az esetről, az iskola alkalmazottai a háta mögött állapodtak meg a filmesekkel. Karleusa menedzserei ugyanakkor állítják, hogy az igazgatótól bérelték ki 30 ezer euróért a termet.

Jeges Zoltán vajdasági oktatási miniszter közölte, hogy az igazgató helyében - tekintet nélkül arra, hogy ki a hibás - azonnal lemondana tisztségéről. A miniszter nem avatkozhat az ügybe, csak akkor léphetne, ha a forgatás akadályozta volna a gimnáziumi tanítást, amiről nincs szó, mivel éjfél után vették fel a filmet. Mélységesen elítéli azonban a történteket. "Nem kell ahhoz szerbnek lenni, hogy az ember tisztában legyen azzal, mit jelent az osztrák-magyar időkben európai jelentőségű iskolának számító karlócai gimnázium" - nyilatkozta Jeges.