A nők akár az első randin is szívesen fogadják, ha a férfi sörözni hívja őket - derül ki egy sörözési szokásokat vizsgáló felmérésből. A nők a sörözésnél is adnak a minőségre és a külsőségekre, ezért nem veszik szívesen, ha üvegből vagy dobozból kínálják őket. Sokkal jobban szeretik a kellemes környezetet és a frissen csapolt sör impozáns látványát - derül ki a Dreher Sörgyárak Zrt. anyavállalata, a SABMiller felmérésének eredményeiből. 
A sörfelmérést Európa 15 országában - köztük Magyarországon - készítették, mintegy 7500 fő megkérdezésével. A tanulmány szerint korábban egyértelmű volt, hogy a férfiakra hárul a fizetés. Bár a hölgyek napjainkban is szívesen veszik az udvarias gesztust, de már korántsem veszik zokon, ha esetleg osztozniuk kell a költségeken. A felmérésből kiderül, hogy a magyar hölgyek 52 százaléka szívesen fizeti a saját részét, akár az első randin is. A svéd nők különösen emancipáltak - mindössze 13 százalékuk várja el, hogy a férfi állja a számlát. 
A magyar férfiak egyébként lovagiasság tekintetében messze felülmúlták az európai átlagot, ugyanis nemcsak az első randin udvariasak, 96 százalékuk jelenlegi partnerének is fizeti az italt.