Egyre több szaúdi asszony ad nagyszabású partit kizárólag nők számára abból az alkalomból, hogy sikerült elválnia. Van, aki hatalmas rendezvénytermet bérel, amelyben egyébként lakodalmakat szoktak tartani. "Száz meghívókártyát küldtem szét a barátnőimnek és nőrokonoknak" - nyilatkozott az Al-Rijád című lapnak egy 29 éves asszony.
A 24 éves Navvaf Abdullah elmondta, a házassága olyan volt, mint egy rémálom, és minden ismerősével meg akarja osztani az örömét, hogy végre vége van. "Azért is szervezem a partit, mert meg akarom mutatni, hogy jól vagyok, fiatalnak, szépnek érzem magam, és senkinek a részvétére nincs szükségem" - mondta a frissen elvált asszony.
Szaúd-Arábiában az elvált nőknek gyakran nehezebb a dolguk, mint a férfiaknak. Egyedülállóként számos bürokratikus problémába ütköznek, sokan hazaköltöznek a szüleikhez. A muzulmán királyságban a házasságok 35 százaléka felbomlik. 2002-ben még 19 százalék volt a válási ráta. A közel-keleti arab országban a férfiaknak egyszerre négy feleségük lehet. (MTI)